visual samenwerking Atriac en Zalm
Author picture

Antwerpse triatlonclub Atriac en zwemschool Zalm bundelen krachten voor sportieve samenwerking

Triatlonclub Atriac en Zwemschool Zalm zijn verheugd om een nieuwe samenwerking aan te kondigen die gericht is op het verbeteren van zwemvaardigheden en atletische prestaties. Deze alliantie brengt twee prominente clubs uit de Antwerpse sportwereld samen met als doel om triatleten en zwemmers een unieke en verrijkende ervaring te bieden.

Atriac
De Antwerpse triatlonclub Atriac heeft een rijke geschiedenis van het ondersteunen van triatleten van alle niveaus. Met zijn sterk trainersteam en focus op brede ontwikkeling en samenwerking heeft Atriac talloze atleten geholpen om hun doelen te bereiken, van het voltooien van hun eerste triatlon tot het behalen van podiumplaatsen in nationale en internationale wedstrijden.

Zalm
Zwemschool Zalm, een gerenommeerde zwemschool met een bewezen staat van dienst, heeft zich toegelegd op het aanleren van zwemvaardigheden aan kinderen en jongeren.  Met ervaren instructeurs en moderne faciliteiten biedt Zalm een ideale omgeving om zwemvaardigheden te ontwikkelen en te verbeteren, van recreatieve zwemmers tot competitieve jeugdatleten. 

De Samenwerking
De samenwerking tussen Atriac en Zalm is gebaseerd op het idee van multisport en synergie. Beide organisaties erkennen het belang van brede sportieve ontwikkeling van jeugdatleten, en het stijgende niveau van zwemmen in de triatlonsport, en hebben daarom de handen ineengeslagen om hun expertise en middelen te combineren.

Voor de zwemmers van Zalm betekent de samenwerking niet alleen toegang tot meer kwalitatieve zwembadinfrastructuur van Stad Antwerpen, maar ook de kans om alternatief te trainen in een uitdagende multisportomgeving. De bredere ontwikkeling van de sportieve vaardigheden van de jeugdatleten zal leiden tot betere prestaties in alle disciplines, en tot meer plezier door de variatie in het sporten.

Omgekeerd zullen de jonge triatleten door de samenwerking beroep kunnen doen op de deskundige ervaring en competenties van de zwemtrainers van Zalm, met betere triatlonprestaties als gevolg. Met een focus op techniekverbetering, uithoudingsvermogen en wedstrijdsituaties zal het zwemniveau gevoelig verbeteren. 

Share this post

Lees meer

Comments