Volwassenen

BK Ploegen 2024

Het Belgisch kampioenschap ploegentriatlon is een jaarlijkse triatlonwedstrijd voor triatleten van 16 jaar en ouder, die zijn aangesloten bij een Belgische triatlonclub. Er wordt gestreden om de nationale titel.
 
Elke ploeg bestaat sinds dit jaar uit maximaal 5 deelnemers. 
 
De wedstrijd gaat door over de sprintafstand van 750m open water zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen. Ze wordt in ploegentijdrit-formule afgewerkt. Dit wil zeggen dat het de bedoeling is dat je met je ploegje heel de tijd samen blijft. Op het einde van de race moeten er minsten 3 dames/heren/mixed samen aan de finish komen, anders ben je gediskwalificeerd. 
 
ATRIAC neemt naar jaarlijkse traditie deel met de hele club. Wij maken de teampjes en proberen hier zoveel mogelijk rekening te houden met de niveaus, maar het belangrijkste van deze dag is “FUN FUN FUN”.

We schrijven automatisch iedereen in, neem je liever niet deel dan laat je dit weten aan Karlien of Christiaan.

Voorbereiding

In de aanloop naar het BK worden een aantal trainingen in een ‘BK-ploegen’ jasje gestoken. Het is geen verplichting om deel te nemen aan de trainingen, maar wel leuk om je ploeggenoten al eens wat beter te leren kennen.

Voor elke training worden de details de week ervoor nog gecommuniceerd.

Ploegindeling

Hieronder vind je de voorlopige ploegindeling terug. Dit is een eerste aanzet, we spelen ‘stoelendans’ tot iedereen zijn plaatstje gevonden heeft.
Geef dus zeker je feedback door aan Christiaan.

Zin om te starten?

Lid worden

Ons motto is en blijft dat FUN in sport belangrijk is. Voor ons is triatlon “A way of life”  Aarzel niet om ons te contacteren als je vragen hebt en je kan sowieso geheel vrijblijvend participeren aan 3 trainingen