Topsportcoördinator/Assistent-Trainer

 

 

Olivier Cloet is één van de trainers van Atriac Topsport en Topsportcoördinator van het team. Olivier, een Master in Training & Coaching Triatlon en Master in het Management, coördineert de administratieve en logistieke uitdagingen van het team. Als coach neemt hij de jonge garde van het team onder zijn hoede en staat hij in voor de zwemtechnische vervolmaking van Atriac Topsport. Vanuit zijn academische achtergrond introduceert hij gepaste sport-technische innovaties die het team naar een hoger niveau stuwen. 

"Mijn interesse/passie/obsessie voor triatlon begon als jonge tiener. Na een eerste keer te hebben deelgenomen aan De Mosten Mini-Triatlon begon mijn reis die momenteel bij Atriac Topsport is aangekomen." zegt Olivier, "na enkele fanatieke jaren als jeugdtriatleet speelden meerdere blessures mij parten. De eigen ambities gingen de koelkast in en tijdens mijn opleiding LO&Bewegingswetenschappen aan de KU Leuven begon ik training te geven."

Na Grand-Cru jaar 2017 blijven de ambities van Olivier torenhoog voor Atriac. "Dit team heeft alle ingrediënten voor succes. Een gestructureerde werking, veeleisende coaches, teammates die elkaar elke training uitdagen en helpen verbeteren,... Door elk jaar stap voor stap te groeien kan Atriac ooit uitgroeien tot een volwaardig professioneel team."

Twitter: @SuperCloet