Koen Veramme en Tom Mets in Florida

Home/Verslag training - stage/Koen Veramme en Tom Mets in Florida

Koen Veramme en Tom Mets in Florida

Een verslag van een stage is eigenlijk heel simpel.
Eten, trainen, rusten en slapen.
Maar daar zit niemand op te wachten natuurlijk.

Uitpakken met trainingskilometers doe ik niet, heeft weinig zin, want het is de kwaliteit die telt ( en dat vergeten er velen als ze op stage gaan ). Zelfs al train ik 6 uur per dag dan nog voelt dat aan voor mij als vakantie. Tijd om aan tafel te eten ( ipv in auto ), tijd om te rusten , tijd om eten wat te laten zakken voor het slapengaan, tijd om iets te gaan drinken, tijd om veel te lange. verslagen te schrijven die niemand zal lezen.
Dus als ik indruk wil maken schrijf ik hier echt mijn trainingsvolumes op stage niet neer. Neen, dan moet ik mijn weekplanning van een werkweek noteren, dat is voor mij 10 keer zwaarder dan een stage.

Waarom wij dan toch zo ver gaan ?

Florida is idd 10 uur vliegen, maar je krijgt er heel wat voor in ruil.
Ik doe al 13 jaar stages, ben dus al op heel wat plaatsen geweest, en florida is voor mij echt het beste dat er te vinden is.

Een openluchtzwembad met warm water ! Ik zit eigenlijk niet graag 4 u op een vliegtuig om dan met wetsuit te liggen rammen in een openluchtzwembad. Dan kan je beter elke dag beetje pompen. De watertemperatuur in het olympisch openluchtzwembad van Clermont is continu rond de 28 graden. Perfect om de focus op techniek te leggen ipv draaien om warm te krijgen.

Twee : zekerheid van goed weer.
Jip, ik haat regen, ik haat kou. Ik kan er gewoon niet tegen. Het is nu eenmaal zo, dus zorg ik dat de kans op zo’n toestanden minimaal is.

Drie : veilige fietswegen.
Zuiders temparement is tof, maar niet als zij met de auto zijn, en ik met de fiets. De trucks van de Amerikanen zijn 3x zo groot als de Seat Ibiza’s van de Spanjaarden maar je hebt er wel veel minder last van. Ze hangen nog liever 3 km achter je aan te rijden (zie ook punt 4), dan je rakelings voorbij te steken. Als ze inhalen, dan nemen ze het andere rijvak… En het is niet dat ik zoveel plaats inpak.

Vier : tof gezelschap dat stevige sparring is voor de zwaardere trainingen.
Met team mate Tom Mets heb ik al jaren de ideale trainingspartner. Hij zorgt ervoor dat mijn leeftijd niet echt voor aftakeling op conditioneel gebied zorgt. Misschien geen toeval dat we in wedstrijden vaak in elkaars buurt te vinden zijn. Het komt ook heel goed uit dat TomTom Mets echt een ingebouwde gps heeft. Nergens verkeerd gereden, noch met de wagen, noch met de fiets. Handig, echt handig.
Oh ja, we nemen ook elk ons vriendin mee . Anders mogen we niet weg van huis natuurlijk. Beiden zijn ze ook gepassioneerde triatletes, dus dat hebben we wel effe goed geregeld.

vijf : zachte ondergrond.
Slechte, slechte slechte knieën. Dus ik heb zachte ondergrondnodig om te lopen. Er ligt vlakbij ons verblijf een loopparcours van 16 km met zandondergrond op ons te wachten en om de verveling te doden kunnen we ook altijd in een State park gaan lopen. Dat is eens wat anders dan rondjes draaien op de Finse piste.

Niet te duur.
De voordelige dollarkoers zorgt ervoor dat we hier niet veel meer voor betalen dan 2 weken aan een of andere Spaanse Costa.

Zoals je ziet, de keuze van Florida is echt niet ingegeven door de mooie stranden, de Miami Bitches, of ander lekkers! Het is echt een keuze voor de beste trainingsomstandigheden! ( of wat had je gedacht ? )
Geïnteresseerd waar we waren? Clermont, Florida, in de buurt van Orlando.

Koen

 

2014-03-03T15:50:38+00:00