BK ploegentriatlon Doornik – 1 mei 2017

Home/Wedstrijdverslagen/BK ploegentriatlon Doornik – 1 mei 2017

BK ploegentriatlon Doornik – 1 mei 2017

Na het debacle van vorig jaar zijn we vandaag terug Belgisch kampioen triatlon voor ploegen geworden. We hadden 24” voorspong op de 2e, KTT en SMO werd 3e. Onze dames gingen met nog meer voorsprong eveneens met de titel lopen!

We waren gewoon goed J Mag gezegd worden he als het zo is he. En daarbovenop had ik zelf ook echt een hele goede dag. Ik voelde me heeel goed J

Het zwemmen was ingekort van 750 meter tot 400 à 500 meter door een ongunstige combinatie van koude watertemperatuur en frisse buitenlucht. Dit was in ons voordeel ten opzichte van de ploegen die met het zwemmen voorsprong op ons zouden kunnen nemen. Zoals afgesproken nam ik iedereen tijdens het zwemmen op sleeptouw. Zo hard mogelijk zonder dat Yeray moest lossen was de opdracht. Dankzij de goede “communicatie” van 2e zwemmer Thomas hield ik een beetje in als het nodig was. Hij trok en tikte regelmatig op mijn voeten. “Gaan we nu te snel of te traag?”, vroeg ik me soms wel af. Beetje inhouden was blijkbaar toch wat me doen stond. Ik denk dat ons zwemnummer redelijk perfect was.

Op de fiets draaide het als een geoliede machine. En ikzelf voelde me steeds sterker worden. De grinta van #ForzAtriac zat bij iedereen goed!

Eenmaal de loopschoenen aan kregen we voor een eerste maal te horen dat we goed bezig waren. Gelijke tred met KTT en SMO. Nu moesten we alleen nog de buit binnen halen met een sterk loopnummer. Brommer Sven werd bedankt voor zijn meer dan verdienstelijke inspanningen en zagen we terug aan de finish om met spanning af te wachten of de andere ploegen die later dan ons gestart waren sneller zouden zijn of niet. De eerste van twee loopronden controleerden we het tempo. De 2e ronde moesten we blijven versnellen tot we nog met 5 overbleven. Ik had er een goed gevoel bij toen we over de finish kwamen. En jawel hoor. Toen kwam het magische moment waarop we konden aftellen en we zeker waren van de overwinning. Vreugde en ontlading alom!

Proficiat ook aan onze top ladies. Heel veel dank aan mijn familie, dit topteam, alle trainingspartners, alle sponsors, alle coaches en de ganse omkadering. En niet te vergeten onze supporters: You are the best! Laten we er samen een topseizoen van maken!

Speciale dankbetuigingen naar mijn coaches Bart en Stefan. Stefan heeft er voor gezorgd dat ik veel sterker uit de winter ben gekomen in vergelijking met de voorgaande jaren. Ik ga er van uit dat het beste nog moet komen.

Vele groeten

Lander

2017-05-02T07:44:51+00:00