Atriac 2016-10-17T07:01:45+00:00

Atriac

ATRIAC, de Antwerpse triatlon- en duatlonclub is bijna zo oud als de sport zelf. In 1984, één jaar na de eerste Belgische kampioenschappen werd ATRIAC opgericht. Het is de eerste en de oudste triatlonclub van het land.

Al vrij snel zijn er 40 leden. Marc Van Looy is het eerste uithangbord. Hij wordt de winnaar van de eerste superprestige, een regelmatigheidscriterium dat nu nog altijd bestaat maar dan wel onder een andere naam.

De voorbije 20 jaar was ATRIAC één van de toonaangevende clubs van het land. Handenvol toppers maakten deel uit van ATRIAC. Enkele namen : Lieve Paulus, Katleen Smet, Philip Segers, Bert Jammaer, Marc Herremans, Peter Croes, Sofie Goos, Katrien Verstuyft, Bart Aernouts, ….

De jongste jaren zag ATRIAC het ledenaantal gevoelig stijgen en zijn we gegroeid naar een club van om en bij de 260 leden.

De jongste jaren legde ATRIAC meer en meer het accent op het uitbouwen van een zeer goede structuur. De jonge triatleet moet de weg kunnen vinden naar ATRIAC, de getalenteerde tiener en de ervaren topper moeten bij ATRIAC de kans krijgen om aan hun carrière te bouwen. Talentdetectie, begeleiding en doorstroming zijn sleutelbegrippen in de werking van ATRIAC. Maar ook de ‘ doordeweekse ‘ recreant moet zich bij ATRIAC goed blijven voelen. Zonder recreanten immers geen bloeiende club.