Op het BK Duatlon voor Jeugd A (16 en 17 jaar) behaalde Robbe De Caluwé een degelijke 9e plaats. In het zonovergoten Ruddervoorde bij het Brugse Oostkamp kwam een sterk deelnemersveld met 65 deelnemers aan de start. Na 5 km lopen - 20 km fietsen - 2.5 km was het Vince Van de Poel van KTT die op het hoogste schavotje mocht kruipen voor Wout Franco uit het nabij gelegen Triatlon Brugge Team (TBT) en Lars Droogmans van SJKT.

"Ik probeerde mij serieus in te houden bij de start van de eerste 5 km. Ik weet dat ik er af en toe te enthousiast wil invliegen door mee te willen gaan met de eerste lopers. Deze keer probeerde ik mijzelf niet op te blazen, naar niemand te kijken, en de snelste 5 km te lopen over 2 ronden die ofwel licht omhoog ofwel licht bergaf gaan." aldus Robbe achteraf "hierdoor had ik op het einde nog genoeg over voor een snelle wissel en kon ik meteen vol aangaan op de fiets".

 

"Tijdens het fietsen was de samenwerking ver te zoeken. Na elke bocht werd er wel stevig doorgetrokken, maar op de lange rechte stukken viel het tempo serieus uit de groep. Ik probeerde de groep regelmatig aan te vuren, maar het tactische sparen van de benen voor de afsluitende loop is nu eenmaal iets wat erbij hoort op triatlon en duatlon."

Dat Robbe goed had ingedeeld zou blijken uit zijn afsluitende 2.5 km lopen. Hij wist geen enkele plaats nog prijs te geven en kon nog een paar atleten oprapen. 

"Goed indelen, rustig blijven op de belangrijke momenten zoals de start en de wissels, en recht blijven op de fiets blijkt de juiste formule te zijn voor mij om een goede race af te leggen. Hopelijk ben ik nu vertrokken voor een goed seizoen." 

 

De volledige uitslag vinden jullie via BK Duatlon Jeugd A 2018 - Ruddervoorde

ATLEET VAN DE DAG 

 Op de Challenge Roma (ITA) behaalde Katrien Verstuyft - Belgisch Kampioene Triatlon Halve Afstand - een degelijke 4e plaats over de halve afstand (1900m zwemmen - 90 km fietsen - 21 km lopen). Hierbij liet ze enkele grote namen achter zich zoals Yvonne Van Vlerken (NED) en Sofie Goos (BEL). De Challenge Family is een serie van internationale triatlons over de volledige en halve afstand. 

Katrien kwam na het zwemmen als 9e uit het water op een goeie 3 minuten van de Italiaanse Margie Santimaria.

 

"Bij de start was het even zoeken naar de juiste voeten. Een atlete links van mij (ik vermoed Drewett) zwom te snel en ik kwam net te kort om de aansluiting bij een groepje helemaal rechts te maken. Toen iemand toch nog de sprong probeerde te maken, probeerde ik in de voeten mee te zwemmen maar zat kwam ik met m’n vingers vast te zitten in de koorden van de boei. Zo verloor ik contact en verzeilde in een volgend groepje." 

 

 

"Bij het uitkomen van het water maakte ik een eerste keer kennis met de grond doordat ik wegschoof met m’n voet."

Op de fiets waren het de latere winnares Sarah Lewis (GBR), Camilla Pendersen (DEN) en Alice Hector (GBR) die de forcing voerden.

"In het fietsen ben ik kunnen opschuiven naar de 6e plaats. Maar de laatste 5km kreeg kramp in mijn linkerbeen en heb ik niet meer op volle kracht kunnen fietsen. Bij het ingaan van T2 verloor ik m’n evenwicht en maakte ik een 2e keer kennis met de grond. Ik verloor heel veel tijd in T2 op Marta Bernardi (ITA) die 3e werd." 

Tijdens het laatste onderdeel van de race kon Katrien na een moeizaam begin toch een sterk loopnummer neerzetten. Dankzij een sterke halve marathon in 1u 18min 58 seconden kon ze opschuiven naar de 4e plaats.

"Het lopen ging aanvankelijk met de kramp ook niet vlot, maar het is wel pas de 2e halve die ik loop onder de 4 min/km en ik kon nog 2 plaatsen opschuiven en een aantal grote namen kloppen. Er zit nog wel wat progressiemarge in de fietsbasis richting volgende wedstrijden, dus eigenlijk ben ik wel tevreden van de seizoensopener. 4e plaats is nooit leuk, maar in dit deelnemersveld en met de trainingsmarge die er nog inzit (geen stage en weinig fietskilometers in de Belgische winter), mogen we op dit moment tevreden zijn met de prestatie)"

Uiteindelijk werd Katrien knap 4e achter Sarah Lewis, Alice Hector en Marta Bernardi.

De volledige uitslag vinden jullie via Results Challenge Roma

 

ATLETE VAN DE DAG 

 

Op de Zwemloop van Vlissingen (NED) behaalden Jolien Vermeylen en Dieter Boeye de eerste ATRIAC overwinningen van 2018. Beide kwamen ze aan de start van de korte afstand (500m zwemmen en 5km lopen) in de eerste manche van het Frijters Automaterialen Zwemloopcircuit.

Een circuit dat al een heel aantal jaren wordt georganiseerd in het Nederlandse Zeeland, bestaande uit 6 manches waarin atleten 4 beste resultaten over dezelfde afstand dienen te halen. Voor Jolien was het de eerste voorbereidingswedstrijd van de start van haar 2e volledige triatlonseizoen. 

 

"Het zwemmen ging vandaag vlot. Bij de start was het vooral uitkijken naar Nikita Van Den Ouden die ook een sterke zwemster is. Na een 100 tal meter kon ik van haar afstand nemen en als eerste de wisselzone in duiken. Omdat ik toch probeerde tijdens het zwemmen soepel de armen te laten ronddraaien zonder mij te overdoen ging het lopen nog heel vlot. Ik ben dus tevreden van mijn wedstrijd en mijn huidige conditie."

Jolien werd uiteindelijk eerste in 28min55 voor Eva Cornelisse en Nelleke Baldé.

 

Voor Dieter was het een fel bevochten overwinning. "Het zwembad was vandaag aan de koude kant. Mijn baangenoten waren Robbe Janssens en Stef Coninx. Robbe ging er bij de start meteen hard vandoor dus koos ik ervoor om mij in tweede positie in zijn voeten te leggen."

Na 5min54 kwamen Robbe en Dieter samen in de wisselzone. Dieter kon hier meteen een kloof slagen "Ik voelde na de wissel dat ik een kleine voorsprong had op Robbe. Ik twijfelde niet en trok vol door. Het gevoel zat niet super, maar desondanks kwam er niemand terug. Ik ben des te meer tevreden dat ik ondanks de zware concurrentie toch heb kunnen winnen."

De volledige uitslag vinden jullie via https://uitslagen.nl/uitslag?id=2018012700817

ATLETEN VAN DE DAG 

 

© 2019, website powered by Twizzit.com